Каррі є сумішшю декількох різних прянощів. З'явилася спеція в Індії та вже звідти поширилася на інші території. Смак та колір спеції має безпосередню залежність від складу.
Користь каррі обумовлена використанням різних спецій, що мають унікальний хімічний склад. Наприклад, завдяки добавці куркуми покращується діяльність мозку, а спеція допомагає організму боротися з раковими захворюваннями. Також вона покращує склад крові, що важливо для хворих на анемію.
Коріандр, який також входить до складу каррі, покращує роботу травної системи, а також він має жовчогінну властивість. Допомагає спеція у нормалізації рівня холестерину у крові.
Каррі використовують у кулінарії не лише для надання додаткових смакових та ароматних характеристик, а й для дезінфекції інгредієнтів страви. Спеція входить до складу різних соусів, заправок та маринадів. Ідеально доповнює каррі смак м'яса, риби, а також різноманітних других та перших страв. Також багато хто вважає цю спецію чудовою добавкою до тушкованих овочів.
Каррі можна назвати універсальною приправою, яка здатна покращити смак напоїв, холодних та гарячих страв та навіть десертів.
Враховуючи гарний колір, спецію використовують під час виготовлення сиру та алкогольних напоїв.