Чорний кунжут - це не що інше, як неочищене насіння рослини, що називається Сеза. Та й сам продукт більше відомий кулінарам під цією назвою або як сімсим. Добувають це насіння з коробочок трав'янистої рослини, що росте в Африці, а також країнах Азії, зокрема, в Індії та Китаї, а також у Кореї.
За старих часів чорний кунжут вважали одним з компонентів еліксиру безсмертя, тому його цінність була досить високою, як і попит на нього. Сезам стали культивувати, і зараз його успішно вирощують у великій кількості цілими угіддями.
Застосування насіння кунжуту можна знайти різне, починаючи від кулінарії до косметології. Вони можуть похвалитися великою кількістю корисних та поживних речовин.
Ці маленькі блискучі чорні зернятка, які складно втримати в руках, набули популярності у людей завдяки неповторному смаку, зумовленому унікальним хімічним складом та його збалансованістю.
У кулінарії чорний кунжут почали застосовувати у східних країнах, додаючи його в солодощі та халву. Отримували з нього і приємну на смак пасту, яка сама по собі мала солодкуватий присмак, незважаючи на те, що сезам має гіркий присмак.